ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Ζητούν να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ

Να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ, ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους ενόψει της νέας αυριανής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών κι ενώ η οθόνη δείχνει ακόμη μαύρο παρά τη διαταγή του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μιλώντας στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που συνεχίζεται,

ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, τόνισε ότι πρέπει να εκπέμψει η ΕΡΤ κανονικά τώρα, «αλλιώς», όπως είπε, «αναλαμβάνουν την ευθύνη της επόμενης κρίσης» και έκανε λόγο για αυταρχική συμπεριφορά.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ fm και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και «όχι μεσοβέζικα πράγματα».

Το Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια ώρα, αναζητεί τη φόρμουλα επανέναρξης του προγράμματος της ΕΡΤ, καθώς η δικαστική απόφαση επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ωστόσο σε κάθε περίπτωση τονίζει πως η ΕΡΤ ως είχε δεν υφίσταται.

Εν μέσω της σύγχυσης, ο Γιάννης Στουρνάρας συναντάται εκτάκτως αυτή την ώρα για το θέμα με την τρόικα, ενώ οι ελεγκτές θα έχουν ραντεβού στις 6μμ και με τον πρωθυπουργό.

Απόψε, εν τω μεταξύ, συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Ο πρωθυπουργός είναι έκθετος και παράνομος, όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη να ξεκαθαρίσουν «εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Στην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 6μμ, αύριο έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα συλλογικά όργανα των οποίων συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Οι συνδικαλιστές εκφράζουν την αντίθεση τους στην τακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Κι ενώ το πολιτικό κλίμα παραμένει τεταμένο, επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα fm. «Βρίσκομαι σε ένα κόμμα του 5% και δεν γουστάρω», δήλωσε σε ερώτηση για το τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, για να προσθέσει «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πάγκαλος τον χαρακτήρισε «κάφρο» και «αγράμματο».

Υπό κατάληψη το Ραδιομέγαρο
Συνεχίζουν την κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευή οι εργαζόμενοι, μουσικοί, χορωδοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, που έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Όπως είπαν στον Αθήνα 9.84, για να μπουν στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, ζητούν να γίνει σεβαστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ανοίξουν άμεσα οι πομποί, όπως προβλέπει το συγκεκριμένο τμήμα της απόφασης του συμβουλίου. Επίσης, ζητούν την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στο πλαίσιο που το έθεσε και η EBU.

Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση ζητούν να παρουσιαστεί στρατηγικό σχέδιο από τη διοίκηση, να φύγουν οι απολύσεις από το τραπέζι και να μπει η EBU, θεματοφύλακας της διαδικασίας του διαλόγου για την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ.

Κλείνοντας, δήλωσαν ότι πυξίδα για τη λειτουργία της ΕΡΤ, θεωρούν ότι μπορεί να είναι η λειτουργία των τελευταίων επτά ημερών, με ενημερωτικό, ποιοτικό ανταγωνιστικό πρόγραμμα, που όπως υποστηρίζουν απέδειξε την ανταποδοτικότητα των τελών που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

(Ρεπορτάζ: Ελευθερία Κουμάντου)

Keywords
Τυχαία Θέματα