Παρέμβαση εισαγγελέα για ΕΛΣΤΑΤ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έπειτα από την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για απόπειρα συγκάλυψης της όλης υπόθεσης. Από την εισαγγελία εφετών ζητείται να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες

της ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην αίτηση του αναφέρεται στην καταγγελία της πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ζητά να διενεργηθεί έρευνα.

«Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ, αναδεικνύει σε όλες τις διαστάσεις του το μείζον θέμα της αξιοπιστίας των επίσημων οικονομικών στοιχείων, καθώς και των παρεμβάσεων στη διαδικασία της διερεύνησης της υπόθεσης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ικανοποίησή του για την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου «για την υπόθεση των πλαστών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και για την προσπάθεια κουκουλώματος των ποινικών ευθυνών εκείνων που μας έσπρωξαν στα νύχια της τρόικας και οδήγησαν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα