«Ζητούμενο η συνέπεια»

Μετά την πολύ δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ, ο Μάικ Μπράμος μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Γιώργο Κυριακίδη για τη σημασία της νικηφόρας πρεμιέρας στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας , τη συνέχεια που ακολουθεί και τη δική του αγωνιστική "μεταμόρφωση" εδώ και έναν μήνα.

Μπορεί να ... καρδιοχτύπησε, στο τέλος όμως
ο Παναθηναϊκός έκανε νικηφόρα πρεμιέρα στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας, καταβάλοντας με 67-66 την αντίσταση της Ζαλγκίρις. Με μια ισχυρή δόση τύχης, βεβαίως, καθώς η τελευταία επίθεση του αγώνα ανήκε στους Λιθουανούς και τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει στόχο από τα πέντε μέτρα.
Τέλος καλό για το "τριφύλλι", που πέτυχε μια σημαντική νίκη στον δρόμο προς την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, στην πρώτη από μια μαραθώνια σειρά δεκατεσσάρων αναμετρήσεων.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα ήταν ο Μάικ Μπράμος. Ο ομογενής γκαρντ-φόργουορντ αγωνίστηκε για 32 λεπτά, απόντος στο μεγαλύτερο διάστημα και του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη λόγω τραυματισμού, με απολογισμό 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και, φυσικά, τη συνήθη προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα, η οποία δεν καταγράφεται στη στατιστική.
Η ανακούφιση στο πρόσωπό του μετά το τέλος του ματς τα έλεγε όλα αναφορικά με τις δυσκολίες που συνάντησε ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι να αποσπάσει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι σε έναν άκρως μαχητικό και ιδιαίτερα φιλόδοξο φέτος αντίπαλο.

Μάικ, καταφέρατε να αποκτήσετε προβάδισμα 15 πόντων, αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να χάσετε. Πού οφείλονται οι αυξομοιώσεις στην απόδοση του Παναθηναϊκού στο ματς;
"Νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αρκετά προβλήματα στην επίθεση, σε αντίθεση με το πρώτο όπου ήμασταν πολύ καλοί. Σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερη προπόνηση. Έχουμε μπροστά μας μια περίπου εβδομάδα ώστε να δεθούμε ακόμα περισσότερο και να βελτιωθούμε".

Ποιο ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη;
"Αναμφίβολα, η άμυνά μας. Ήμασταν γενικά καλοί στα ριμπάουντ, αλλά όποτε χρειάστηκε να αμυνθούμε, τα καταφέραμε. Όσο αποδίδουμε τόσο καλά στην άμυνα, θα βελτιώνεται και η επίθεσή μας."

Θεωρείς ότι θα είναι δύσκολη η αφομοίωση των δύο νέων παικτών (Καπόνο και Γκιστ);

"Όχι, γιατί είναι έμπειροι παίκτες που μαθαίνουν γρήγορα. Οπότε, όσο περισσότερο χρόνο έχουν με την ομάδα, τόσο πιο άνετα θα νιώθουν με τα συστήματα. Κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι."

Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη, δεδομένης της δυσκολίας και του υψηλού βαθμού ανταγωνιστικότητας του ομίλου σας;

"Ήταν πολύ σπουδαία αφενός γιατί ήταν ένα "κλειστό" παιχνίδι και αφετέρου διότι στους εντός έδρας αγώνες οι νίκες είναι επιβεβλημένες. Ξεκινάμε με αφετηρία την έδρα μας και εν συνεχεία θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε και μακριά από αυτή. Είναι, πάντως, σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη."

Αν υπάρχει κάποιο δίδαγμα από την εξέλιξη και τη μορφή του ματς, ποιο είναι;

"Το γεγονός ότι μείναμε ενωμένοι, τη στιγμή που μας έλειπαν ο Σχορτσανίτης και ο Διαμαντίδης, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα. Καταφέραμε να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ευτυχώς, η κατάσταση του πρώτου βελτιώνεται κάθε μέρα, ενώ για τον Διαμαντίδη ελπίζω να ανακάμψει σύντομα για να μας βοηθήσει."

Ποιες είναι οι απαιτήσεις του επερχόμενου αγώνα με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη;
"Θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην απόδοσή μας. Να παίξουμε σκληρά στην άμυνα, να εκτελούμε καλά στην επίθεση και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, ώστε να μην επηρεαστούμε από την έδρα του αντιπάλου."

Έχεις εικόνα για τις άλλες ομάδες του ομίλου σας;

"Όχι και τόσο. Στο σημείο όπου βρισκόμαστε, θα πρέπει να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και τον καθένα όταν έρθει η ώρα του. Έχουμε τραυματισμούς και νέους παίκτες, κάτι που σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να επικεντρωθούμε στο πώς θα "δέσουμε" ως ομάδα."

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στο δύσκολο και βεβαρημένο πρόγραμμα του ΤΟΡ 16 με τους 14 αγώνες;

"Θα είναι δύσκολο, αλλά ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο διαθέτουμε πολλούς παίκτες. Εξάλλου, είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που μας έδωσαν. Ο κόουτς φροντίζει να μας δίνει την ευκαιρία τόσο για ξεκούραση όσο και για δυνατές προπονήσεις. Και τα δύο είναι απαραίτητα. Νομίζω πως θα είμαστε εντάξει."

Στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις και όχι μόνο, ο Παναθηναϊκος επιχείρησε πολλά τρίποντα. Πόσο σημαντικό είναι το περιφερειακό σουτ για την ομάδα;

"Ήταν αρκετά σημαντικά αυτά τα σουτ γιατί η άμυνα της Ζαλγκίρις δεν μας επέτρεψε να κινηθούμε μέσα στη ρακέτα. Έτσι, άφηναν πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά σ'εμένα και τον Καπόνο. Από τη στιγμή που το έκαναν, εμείς πρέπει να τα πάρουμε. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο ρόλος μας στην ομάδα."

Η δική σου απόδοση, αλλά και ευστοχία άλλαξε προς το καλύτερο μετά την εκπληκτική σου εμφάνιση στο Ντέζιο κόντρα στην Καντού στα τέλη Νοεμβρίου. Ήταν θέμα ψυχολογίας τελικά;

"Θα έλεγα ότι οι αρχικές μέτριες εμφανίσεις μου οφείλονταν εν μέρει στην ψυχολογία και σε ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό στην κακή μου φόρμα. Δούλεψα περισσότερο με τον κόουτς, ο οποίος με ενθάρρυνε να σουτάρω περισσότερο και μου έλεγε να μη διστάζω. Εκείνος μου ενστάλαξε την ψυχολογία μέσα μου. Αρχικά σούταρα με πολύ χαμηλά ποσοστά, κοντά στο 20%. Σκεφτόμουν ίσως υπερβολικά προτού εκτελέσω. Πλέον, δεν έχω κανέναν δισταγμό. Ελπίζω να μπορώ κάθε βράδυ να εκτελώ από κάθε σημείο και απόσταση στο παρκέ, όπως απόψε! Φυσικά, αυτό είναι το αποτέλεσμα των προπονητικών οδηγιών, αλλά και της δικής μου προπόνησης."

Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό της πορείας του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα;

"Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ξεκινήσαμε άσχημα, βελτιωθήκαμε, όμως βλέπουμε ότι η αστάθεια στην απόδοσή μας συνεχίζεται, όπως φάνηκε και στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις, όπου προηγηθήκαμε με μεγάλη διαφορά, την οποία στη συνέχεια χάσαμε. Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε συνέπεια στο παιχνίδι μας και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά."
Keywords
Τυχαία Θέματα