Ζήτησε συγγνώμη ο Κάμερον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι ήταν σφάλμα του η πρόσληψη του Άντι Κόλσον ως εκπροσώπου του το 2007, αφού ο Κόλσον, πρώην διευθυντής μιας ταμπλόιντ εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοκ, βρέθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συνωμοσία για την υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Πολιτικοίαντίπαλοι αμφισβητούν από καιρό την κρίση του Κάμερον αναφορικά με την πρόσληψη του Κόλσον το 2007, αφού ο τελευταίος είχε παραιτηθεί από τη διεύθυνση της εφημερίδας "Νιούζ

οφ δι Ουόρλντ" του Μέρντοκ, που σήμερα έχει κλείσει, επειδή δύο εργαζόμενοί του είχαν φυλακισθεί για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η ετυμηγορία για τον Κόλσον απειλεί να προκαλέσει ζημιά στη φήμη του αρχηγού των Συντηρητικών Κάμερον πριν από τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς, καθώς το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα λέει πως φανερώνει ότι η κρίση του πρωθυπουργού είναι ελαττωματική.

Σεένα βίντεο που εστάλη στη βρετανική τηλεόραση και το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε λιγότερο από δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης,ο Κάμερον προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά στην εικόνα του με μια γρήγορη και ξεκάθαρη συγγνώμη.

"Λυπάμαιεξαιρετικά που τον προσέλαβα, ήταν η λάθος απόφαση", δήλωσε ο Κάμερον για τον Κόλσον, προσθέτοντας ότι ζητάει "πλήρως και ειλικρινώς" συγγνώμηεπειδή τον προσέλαβε.

"Του έκανα ερωτήσεις για το αν γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και εκείνος είπε ότι δεν γνώριζε και δέχθηκα αυτές τις διαβεβαιώσεις και του έδωσα τη δουλειά", είπε ο Κάμερον.

Ο 46χρονος Κόλσον ήταν εκπρόσωπος του βρετανού ηγέτη για τα μέσα ενημέρωσης από το 2007 ως το 2011. Ο Κάμερον είπε ότι έδωσε στον Κόλσον μια δεύτερη ευκαιρία επειδή η καριέρα του πρώην διευθυντή στα μέσα ενημέρωσης είχε τελειώσει, κάτι που λέει πως τώρα συνειδητοποιεί πως ήταν μια κακή απόφαση.

Ο Κόλσον έχει αρνηθεί πως είχε κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο πριν και αφού τον προσέλαβε ο Κάμερον. Στη διάρκεια της δίκης, ο Κόλσον είπε πως γνώριζε για μια περίπτωση υποκλοπής, αλλά πως το προσωπικό του είχε κρύψει την έκτασή της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα