Ζάκυνθος: Συνέδριο για τον Ανδρέα Βεζάλ

Με ένα τετραήμερο συνέδριο και πολλές άλλες εκδηλώσεις, Έλληνες και Βέλγοι τιμούν στη Ζάκυνθο τα 500 χρόνια από τη γέννηση και τα 450 χρόνια από το θάνατο του «πατέρα της ανατομίας» Ανδρέα Βεζάλ, που άφησε την τελευταία του πνοή σε μία ακτή της Ζακύνθου.

Ο Ανδρέας Βεζάλ διάσημος ανατόμος της αναγέννησης, γεννήθηκε το 1514 στις Βρυξέλλες και πέθανε το 1564 στη Ζάκυνθο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και μετά από ναυάγιο του πλοίου που τον μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην
Ιταλία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, την Ένωση Βιοϊατρικών Καλλιτεχνών του Βελγίου και τον Δήμο Ζακύνθου, ενώ στην τελετή έναρξης του συνεδρίου που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σαρακινάδου, θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης του συνεδρίου περιλαμβάνει ακόμη ομιλία του πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα, του δημάρχου Ζακυνθίων αλλά και ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης Στέφανου Γερουλάνου.

Την ίδια ημέρα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος, αφιερωμένο στον Βέλγο ανατόμο στην πλατεία Σολωμού και δίπλα από τα αγάλματα σημαντικών προσωπικοτήτων του νησιού.

Το συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα