Εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Με τις θετικές ψήφους μόνο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε επί της αρχής του το πολυνομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων του έως αυτή την ώρα στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Προσθήκη στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορά τη δημοτική αστυνομία κατέθεσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Σύμφωνα με

αυτό, τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στην ΕΛΑΣ θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης.

Επίσης, με προεδρικό διάταγμα θα ρυθμίζονται τα θέματα σύστασης , οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά και τα επιμέρους θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

Η ηγεσία πάντως του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει τον τρόπο για να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει η κατάργηση της της δημοτικής αστυνομίας στις πόλεις με τον Γιάννη Μιχελακη να λέει ότι η εικόνα της πόλης δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας εντάσσονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται στην γενική γραμματεία της κυβέρνησης, τη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού και τη γενική γραμματεία συντονισμού, σύμφωνα με νέα προσθήκη στο νομοσχέδιο και μετά την απόσυρση της διάταξης για τους δημοσίους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Εν τω μεταξύ, αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ παραμένει η πρόβλεψη του άρθρου 74 του νομοσχεδίου που προβλέπει και ποινική ασυλία στα μέλη του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ζητά από την κυβέρνηση ή να το αποσύρει ή να το επαναδιατυπώσει ακριβέστερα και τον βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο να απειλεί ακόμα και με καταψήφιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα