Κανονικά η επίσκεψη

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, τον επόμενο μήνα, στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος με αφορμή τις αποκαλύψεις στις προσωπικές του σχέσεις.

Στην επίσημη πρόσκληση προς τον Ολάντ, που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος στις 22 Νοεμβρίου, αναφερόταν και το όνομα της Τριερβελέρ, ωστόσο η παρουσία της στην Ουάσινγκτον είναι εξαιρετικά αμφίβολη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την αποκάλυψη ότι ο Γάλλος πρόεδρος διατηρεί σχέση με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.

Εν τω μεταξύ,

σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

"Το2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια", είπε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο παρουσία 500 δημοσιογράφων και όλων των μελών της κυβέρνησής του. "Από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει", πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα