Υποχωρεί το ευρώ μετά τη δήλωση Γιούνκερ

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου στον απόηχο της δήλωσης που έκανε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η ισοτιμία του είναι «επικίνδυνα υψηλή». Η ισοτιμία του διαμορφώνεται στα 1,3272 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 0,23% και απομακρυνόμενη περαιτέρω από το υψηλό επίπεδο 11μήνου των 1,3404 δολαρίων που έφθασε τη Δευτέρα.

Σε σχέση με το γεν, το οποίο είχε υποτιμηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, το ευρώ υποχώρησε κατά 1,3%, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις που είχαν
λάβει εναντίον του ιαπωνικού νομίσματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η δήλωση Γιούνκερ οδήγησε σε πτώση (για πέμπτη ημέρα) και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε ζημίες 0,3%, αλλά καταγράφει κέρδη 2% από την αρχή του έτους, μετά το ράλι που προκάλεσε η συμφωνία στο αμερικανικό κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Η δήλωση του κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με το Bloomberg, κινείται στο πλαίσιο αντίστοιχων δηλώσεων που κάνουν οι πολιτικοί από την Ελβετία έως την Ιαπωνία, θεωρώντας ότι οι ισοτιμίες των νομισμάτων τους είναι υψηλές και αποτελούν απειλή για την ανταγνιστικότητα των οικονομιών τους. Το ευρώ έχει ανατιμηθεί κατά 8,4% έναντι του δολαρίου το τελευταίο εξάμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποχωρεί, Γιούνκερ,ypochorei, giounker