Κορυφώνεται η μάχη του δημοψηφίσματος

Με 51 ψήφους υπέρ, έναντι 46 κατά και ένα «παρών» από τον Νικήτα Κακλαμάνη πέρασε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, που φέρνει την κορύφωση της διαδικασίας από πλευράς αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα. Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή

δημοψηφίσματος. Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

Σύσσωμη η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Νικολόπουλος (σύνολο υπογραφών 14) υπογράφουν την πρόταση.

Πρόταση κατέθεσαν και 14 βουλευτές που ανήκουν στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Την υπογραφή και των 16 βουλευτών, και αυτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι, φέρει η πρόταση της Χρυσής Αυγής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί και η πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Το κείμενο που θα υπογράφεται από την πλειονότητα των μελών της ΚΟ θα έχει το δικό της σκεπτικό, αλλά θα καταλήγει στην ίδια πρόταση: δημοψήφισμα για το ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει τη δική του πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος κρίνοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα νόθο ερώτημα προς τον ελληνικό λαό.

Όπως είπε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «αθωώνει όλη την πορεία μέχρι τώρα και νομιμοποιεί ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όλους τους νόμους για τη ΔΕΗ από το 1990 μέχρι τώρα», διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του ΚΚΕ αφορά όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν από τότε μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και «ανοίγει το θέμα στον λαό ότι είμαστε εναντίον όλων των ιδιωτικοποιήσεων».

Τεχνητό και κατασκευασμένο το θέμα της ΔΕΗ, ο Τσίπρας το κάνει για προσωπικούς λόγους, έχει αμφισβητηθεί 8 φορές μέσα στο κόμμα του μετά τις ευρωεκλογές, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. σον αφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είπε πως δεν λέει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα