Υπέρ της θέσης της Ελλάδος

Δεν πιέζουμε για αναδιάρθρωση αλλά αντίθετα στηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί την αναδιάρθρωση του χρέους της, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν. Το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα και η αναδιάρθρωση του χρέους δεν
θα βοηθούσε στην επίλυσή του συμπλήρωσε. Αφήνοντας αιχμές κατά της Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι "η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν σημαντικά πολύ καλύτερη αν το ΔΝΤ και η ΕΕ ήταν σε θέση να την βοηθήσουν νωρίτερα".  Παράλληλα τόνισε ότι το δάνειο προς την Ελλάδα δόθηκε για να μπορέσεινα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο Ντομινίκ Στρος Καν τόνισε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγεί η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας είπε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος.

Σε ότι έχει να κάνει με την Ευρώπη ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι μέχρι τώρα η πρόοδος στις οικονομίες της ευρωζώνης ήταν, άνιση και αποσπασματική και αυτό επέφερε και τη σημερινή κρίση, αλλά από εκεί θα αρχίσει και η ανάκαμψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα