Υπέρ της απεργίας οι ΕΛΜΕ

Σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι η επιστράτευση των καθηγητών, οι οποίοι δίνουν μάχη συμβολικού χαρακτήρα πλέον, καθώς οι ψηφοφορίες στις περισσότερες τοπικές ΕΛΜΕ που έγιναν χθες αποτύπωσαν κλίμα υπέρ της απεργίας.

Σήμερα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ
θα μεταφέρουν τις απόψεις των συναδέλφων τους στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ. Εν τω μεταξύ, σε τρεις αλλαγές προχώρησε ο υπουργός παιδείας στο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τις μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών οι οποίες θεωρούνται ευνοϊκές, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο που επανεκατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν θίγονται όσοι εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ μειώνεται από 75% στο 60% το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο που απαιτείται για το χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών ως υπεράριθμων.

Επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας εκπαιδευτικοί που επιθυμούν τη μετάθεση τους σε ίδια θέση προηγείται εκείνος που πληρεί τα κριτήρια εντοπιότητας.

Να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση και να αποσύρει το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ζήτησε από την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. «Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των καθηγητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα