Υγεία: Πρόληψη στο Δ. Αθηναίων

Στην ανίχνευση ατόμων με προϋπέρταση ή αρτηριακή υπέρταση σταδίου 1, από εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και Επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες & Προαγωγής της Υγείας, μέσα από την υλοποίηση ενός παρεμβατικού προγράμματος με σκοπό την μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων, την αυτορρύθμιση της υπέρτασης, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα μέσω της ενδυνάμωσης του ατόμου και αύξησης του ελέγχου του στην υγεία,στοχεύει η δράση που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 14:00 -17:00 και Τετάρτη 10:00 - 12:00

μ.μ.,σε συνεργασία του Δήμου με την Ιατρική Σχολή Αθηνών.


Μετά τις μετρήσεις εφαρμόζεται παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες.


Πρόκειται για ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς της κοινότητας.


Η δράση πραγματοποιείται στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου (Σόλωνος 78) στα πλαίσια των δράσεων Πρόληψης-Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, και μόνο ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα τηλ. 210 6534507, 6978101567 (09:00 - 17:00 καθημερινά), για όσους κατοίκους το έχουν ανάγκη.

Επίσης στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου μας, και σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται δωρεάν Παρεμβατικό πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής Αντιμετώπισης των Εκφυλιστικών Παθήσεων, για τους δημότες μας με υπέρταση, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και παχυσαρκία.


Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όσοι κάτοικοι του Δήμου μας το έχουν ανάγκη μετά από ραντεβού με την διατροφολόγο κ. Κ. Εξαρχοπούλου, στο 6979449250.

Keywords
Τυχαία Θέματα