Υγεία: αποφασίζουν οι γιατροί

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Ολομέλεια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι οποίες συνεχίζονται έως τις 19 Δεκεμβρίου. Την παράταση των κινητοποιήσεων προτείνει στους γιατρούς το προεδρείο τους. Όπως ανακοίνωσαν, οι γιατροί θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί με τον πρωθυπουργό.

Αποφασισμένος να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Υγεία δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι οι αλλαγές

δεν γίνονται γιατί τις ζήτησε η τρόικα, αλλά γιατί έπρεπε να γίνουν. Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια δήλωση που έκανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ευχαρίστησε την Task Force λέγοντας ότι «με τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Στον ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί που έχουν εξαγγείλει απεργία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, αποφασίζουν σήμερα για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, απευθύνει έκκληση στους γιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας που διαχειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π. και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ιατρών δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία για την παρεμπόδιση χρήσιμων κοινωνικών υπηρεσιών» είπε ο κ. Κοντός.

Στρατηγικά είναι σωστός ο στόχος της μεταρρύθμισης για ενοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αρκεί να εφαρμοστεί σωστά, τόνισε στον Α984, στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο καθηγητής διοίκησης υπηρεσιών υγείας στην εθνική σχολή δημόσιας υγείας Νίκος Μανιαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα