Υεμένη: Ματωμένη διαδήλωση

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Μ.Τρίτη στην Υεμένη, στην πρωτεύουσα Σαναά και στην πόλη Τάιζ, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που μεσολαβητές του Συμβουλίου του Κόλπου προσπαθούσαν να οδηγήσουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σε συνομιλίες με αντικείμενο την παράδοση της εξουσίας.

Δύο
διαδηλωτές σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 100 τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να σταματήσουν μια πορεία προς την οδό Ζουμπέιρι της Σαναά, κοντά στο σπίτι του αντιπροέδρου Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ χάντι.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι διαδηλωτές εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο. Το αραβικό κανάλι Αλ Τζαζίρα έδειξε βίντεο όπου εικονίζονται γιατροί να φροντίζουν δεκάδες αιμόφυρτους τραυματίες.

Μέχρι τώρα οι διαδηλωτές περιορίζονταν στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο της Σανάα όπου έχουν στρατοπεδεύσει από τον Φεβρουάριο, ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι υποστηρικτές του Σάλεχ συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία της πόλης.

Στην Τάιζ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν διαδηλωτές που έκαιγαν λάστιχα στους δρόμους της πόλης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στην Υεμένη καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συνεχιζόμενη αναταραχή μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων στρατιωτικών μονάδων, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα