Συνεργασία σε επίπεδο νομικών συμβουλών

Σε επίπεδο νομικών συμβουλών θα συνεργαστεί η τριμελής ομάδα των διακεκριμένενων νομικών απο τη Βρετανία με την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, όπως προέκυψε από τη συν/ξη τύπου που παραχώρησαν. «Δεν αποφασίσαμε να πάμε σε δίκη. Αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε τη διαδικασία στην Unesco, με τη διαμεσολάβηση την οποία αποδέχτηκε ο διεθνής οργανισμός ως προς το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτώντου Παρθενώνα, έχοντας στο πλευρό μας εκτός από Έλληνες, και ξένους νομικούς για συμβουλές, όπως

οι τρεις διακεκριμένοι δικηγόροι», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας. Η Αμάλ Αλαμουντίν η οποία τόνισε οτι το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο και το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να το αναγνωρίσει.

Η δικηγορική ομάδα, ξεναγήθηκε και στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.

Νωρίτερα, οι τρεις Βρετανοί νομικοί συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ σε μισή ώρα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Την Τρίτη η ομάδα των νομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με την οποία προτείνει να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή που θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας, για την, δια της νομικής οδού, διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους, Έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα