Ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό στο τζούντο U18

Ημέρες Ολυμπιακού τουρνουά ζει το Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων, στο οποίο λαμβάνει χώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο U18.

Αθλητές κι αθλήτριες της γηραιάς ηπείρου ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στο μεγάλο ραντεβού του αθλήματος και μπορεί τα γαλανόλευκα χρώματα να μην πανηγύρισαν κατά την πρώτη ημέρα κάποιο μετάλλιο, ωστόσο η ελληνική πλευρά κέρδισε τις εντυπώσεις για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Η

τελετή έναρξης, έγινε παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης.

«Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία αυτής της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης, σʼ αυτό το στάδιο όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και οι Έλληνες πανηγυρίσαμε μεγάλες επιτυχίες όπως το χρυσό μετάλλιο του τζουντόκα μας Ηλία Ηλιάδη.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί στο πλαίσιο των αγώνων του Πρωταθλήματος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους καλύτερους νέους αθλητές και νέες αθλήτριες, τα μεγαλύτερα ταλέντα από ολόκληρη την Ευρώπη σε συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία περισσότερα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το συνάμα ευγενές και δυναμικό άθλημα του τζούντο, το οποίο καλλιεργεί τόσο τη σωματική ρώμη, όσο και τη διανοητική εγρήγορση και ευστροφία, όπως ακριβώς προτάσσει το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, εύχομαι στους συναγωνιζόμενους αθλητές και τις αθλήτριες, κάθε επιτυχία, υγεία και καλή συνέχεια, στην αθλητική τους σταδιοδρομία», ήταν τα λόγια του Υφυπουργού.

Οι Έλληνες της πρεμιέρας

Στο αγωνιστικό μέρος, η πρεμιέρα δεν ήταν τόσο «δυνατή» για την ελληνική ομάδα. Η Αθανασία Ζαριώπη στα -44 κιλά κατέκτησε την 9η θέση χάρη στο bye του προκριματικού γύρου, ενώ στα -50 κιλά ο Γιώργος Κοροτζίδης ξεκίνησε με το «δεξί» απέναντι στον Φλάβιο Καρέα (Ελβετία) ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Ηττήθηκε από τον Ουκρανό Κίριλ Σαμότουγκ στα προκριματικά και από τον Λευκορώσο Ντμίτρι Μουζάιλα στα ρεπεσάζ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός επτάδας.

Την ίδια τύχη είχε και ο Γιώργος Μαρκαριάν στα -60 κιλά. Έχασε στον πρώτο αγώνα από τον Τομά Μακρέζ (Γαλλία), στα ρεπεσάζ νίκησε με Waza-ari τον Γιουσούφ Νούρκοβιτς (Μαυροβούνιο), ωστόσο στη συνέχεια γνώρισε μία ακόμη ήττα, αυτή τη φορά από τον Μουράντ Χεϊντρλί (Αζερμπαϊτζάν) και αποκλείστηκε.

Στα -50 κιλά ο Ιωάννης Ζουρνατζίδης έχασε από τον Ουγουρτσάν Ζεχίρ (Τουρκία) και αποκλείστηκε, όπως και οι Νίκος Τσουλφάς (στα -55κ. μετά την ήττα από τον Ρουμάνο Στόιτσα), Δανάη Εξηνταβελώνη (στα -48κ. ηττήθηκε από την Σουηδή Χένρικσον) και Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου (στα -48κ. έχασε από την Πορτογαλέζα Ματίας).

Keywords
Τυχαία Θέματα