Ξεκίνησε τις επαφές στις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Θέματαοικονομίας, ενέργειας και επενδύσειςψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά,ο οποίος ξεκίνησε τιςεπαφές του κατά την επίσημη επίσκεψητου στις ΗΠΑ. Οκ. Σαμαράς αναμένεται να απευθύνεικάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, στησυνάντηση του με επικεφαλής μεγάλωνεπενδυτικών οίκων στη Νέα

Υόρκη όπουαναμένεται να μεταβεί από την Ουάσιγκτονόπου βρίσκεται. Παράλληλα -σύμφωνα μεπληροφορίες- ο κ. Σαμαράς αναμένεται ναδώσει ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγέςπου έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα καιτην προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις.

Γιααυτή την ώρα είναι προγραμματισμένογεύμα στην αμερικανική πρωτεύουσα ενώθα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση,που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικώνκαι Διεθνών Μελετών. Με ιδιαίτεροενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνάντησητου Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανόπρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ειδικές εκπομπές για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ανακοίνωσαν ότι θα προβάλουν - αύριο το απόγευμα - οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Σύμφωναμε την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από την Ουάσινγκτονκαι αναλύσεις σχετικά με το «τι επιδιώκει η ελληνική πλευρά;», «τι θα συζητήσουν Σαμαράς - Ομπάμα για το ελληνικό χρέος, την οικονομία, την ενέργεια;» και «ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στο χάρτη που διαμορφώνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα