Προς ΤΧΣ οδεύουν ΕΤΕ- Eurobank

Οριστικό τέλος στην συμφωνία συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank έβαλε η τρόικα. Οι δύο τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται ξεχωριστά, ενώ στην αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων τους θα πρέπει να συμμετέχουν ιδιώτες επενδυτές με ποσοστό τουλάχιστον 10%. Οι δύο τράπεζες οδεύουν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

που θα αποκτήσει έτσι ρόλο κύριου μετόχου, καθώς οι διοικήσεις τους, με επιστολές προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δηλώνουν αδυναμία εύρεσης ιδιωτών επενδυτών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τους. Εάν το σενάριο αυτό επαληθευθεί, τότε οι δύο τράπεζες θα ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα αποκτήσει έτσι ρόλο κύριου μετόχου.

Πάντως τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας με ανακοίνωσή της, όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του, διαβεβαίωσαν ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και των 4 συστημικών τραπεζών, από το ταμείο Χρηματοσπιστωτικής Σταθερότητας, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, διασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών.

Κάνουν κακό τα μπρος πίσω, τόνισε ο καθηγητής Oικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διονύσης Χιώνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα