Ξανάρχισε η δίκη για τη νεοναζιστική NSU

Η πολύκροτη δίκη μιας γυναίκας που ανήκε σε ένα νεοναζιστικό πυρήνα και κατηγορείται για συνέργεια σε μια σειρά δολοφονιών με ρατσιστικά κίνητρα ξανάρχισε σήμερα στο Μόναχο, έπειτα από μια θερινή διακοπή τεσσάρων εβδομάδων.

Η 38χρονη Μπεάτε Τσέπε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι μέλος της νεοναζιστικής ομάδας NSU(Nationalsozialistischer Untergrund), η οποία φέρεται κατά τους εισαγγελείς να διέπραξε τις δολοφονίες εννιά μεταναστών, οκτώ Τούρκων κι ενός Έλληνα, καθώς και μιας Γερμανίδας αστυνομικίνας από το 2000 ως το 2007.

Ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους

οι οποίοι δικάζονται για υποστήριξη στην NSU, τον οποίο οι αρχές έχουν κατονομάσει ως Χόλγκερ Γκ., πρόκειται να συνεχίσει να καταθέτει στο δικαστήριο σήμερα σχετικά με την εξασφάλιση πλαστών ταυτοτήτων και ενός πιστολιού για την ομάδα.

Ο άνδρας αυτός είναι μάρτυρας της κατηγορούσας αρχής.

Ακόμη, το δικαστήριο αναμένει να ακούσει την κατάθεση ενός ομοσπονδιακού αστυνομικού ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα για την ομάδα, η δράση της οποίας θεωρείται ότι άρχισε το 1998.

Οι εισαγγελείς υποτηρίζουν ότι τα άλλα δύο μέλη της NSU, ο Ούβε Μούντλος και ο Ούβε Μπένχαρτ, διέπραξαν τις δέκα δολοφονίες, όπως και μια σειρά ληστειών τραπεζών και τουλάχιστον μία βομβιστική επίθεση.

Οι Μούντλος και Μπένχαρτ σκοτώθηκαν την 4η Νοεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ένας από τους δύο σκότωσε τον άλλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν αποκλείσθηκαν από την αστυνομία μέσα σ' ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο έπειτα από μια ληστεία τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα