Βυθίστηκε το πυροσβεστικό αεροσκάφος

Βυθίστηκε τελικά το πυροσβεστικό αεροσκάφος της πολεμικής Αεροπορίας, που είχε ανατραπεί κατά τη διάρκεια υδροληψίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: "Κατά την πτώση του αεροσκάφους τμήμα της δεξιάς του πτέρυγας αποκολλήθηκε και παρά τις προσπάθειες για την περισυλλογή του βυθίστηκε, ενώ το κύριο τμήμα του ανετράπη και παρασυρόμενο προσάραξε σε βάθος περίπου 5 μέτρων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε

θαλάσσια ρύπανση".

Χθες η Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «αεροσκάφος CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης (383ΜΕΕΑ)/113 Πτέρυγας Μάχης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε προσθαλάσσωση για υδροληψία ανετράπη, στην περιοχή Αγγελοχωρίου, Νέας Μηχανιώνας. Το πλήρωμα διεσώθη από το εμπορικό πλοίο "Thies Maersk", σημαία Δανίας και επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διακομίζεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) για παροχή πρώτων βοηθειών.»

Η Πολεμική Αεροπορία υποστήριζε ότι το αεροσκάφος CL 415 που "ανατράπηκε" κατά τη διάρκεια προσθαλάσσωσης ανοιχτά της Μηχανιώνας μπορούσε να σωθεί. Τώρα σχεδιάζεται η επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους από το βυθό της θάλασσας.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα