Βρυχάται το όρος Άσο στην Ιαπωνία

Δεκάδες πτήσεις διακόπηκαν στην Ιαπωνία χθες, καθώς το όρος Aso, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της χώρας «ξύπμησε» από τομ λήθαργο και σκόρπισε στάχτη και πέτρες. Αυτό έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την έκρηξη του Όρους Ontake, όπου περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν.Οι ιαπωνικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 49 πτήσεις, καθώς το όρος Aso, που

δεσπόζει στο νότιο-δυτικά ιαπωνικό νησί Κιούσου, «ξέρασε» πέτρες και τέφρα, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

«Ακυρώθηκαν οκτώ πτήσεις που αναχωρούν από το Κουμαμότο και τέσσερις πτήσεις που φθάνουν εκεί», είπε ένας εκπρόσωπος της Japan Airlines στο AFP.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ηφαιστειακή τέφρα έπεσε στο Bungo-Ono, στην περιφέρεια Oita και την πόλη της Gokase, στην περιφέρεια Μιγιαζάκι, περίπου 40 χλμ από το ηφαίστειο.

Βράχοι πέταξαν 200 μέτρα από το Όρος Aso, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι ιπτάμενες πέτρες και η τέφρα θα μπορούσαν να χτυπήσουν μέσα σε μια ακτίνα 1 χλμ από το ηφαίστειο.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου δεν θα απειλήσει μόνο τις πόλεις των γειτονικών περιφερειών Σιζουόκα και Yamanashi, αλλά και την πυκνοκατοικημένη ιαπωνική πρωτεύουσα, ανέφεραν μετεωρολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα