Βρετανική χορήγηση στο Αφγανιστάν

Η Βρετανία θα χορηγεί 70 εκατομμύρια στερλίνες ετησίως για τη χρηματοδότηση των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν μετά το τέλος των βρετανικών πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν το 2014, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

"Η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου ύψους 70 εκατ. λιρών ετησίως στα

κεφάλαια για την υποστήριξη των Αφγανικών Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας θα κάνει το Αφγανιστάν μια ασφαλέστερη και πιο σταθερή χώρα και θα προστατεύσει τα δικά μας εθνικά συμφέροντα", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

"Η συνεισφορά αυτή

υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για ένα σταθερό και ασφαλές Αφγανιστάν μετά το 2014 και ανυπομονώ να συζητήσω με άλλες χώρες, που έχουν τις ίδιες ιδέες, τις εισφορές που θα κάνουν" σημείωσε σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες.

Η χρηματοδότηση αυτή θα συνεισφέρει σε ένα ταμείο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο δημιουργεί η διεθνής κοινότητα για να εξασφαλίσει ότι οι αφγανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να διατηρήσουν την εθνική ασφάλεια.

Η πρώτη πληρωμή των 70 εκατομμυρίων στερλινών θα γίνει το 2015, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Χάμοντ ήταν στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου η χρηματοδότηση για το Αφγανιστάν ήταν στην ημερήσια διάταξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα