Βρείτε τα μεταξύ σας για να βγείτε από την κρίση

Τις δικές του προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση έδωσε ο Κεμάλ Ντερβίς - πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας- προτάσσοντας την εθνική συνεννόηση και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τους λόγους, που οδηγούν στις εκάστοτε αποφάσεις.

«Πέραν από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, πρέπει να δείτε και νέους τομείς. Η συνεργασία μεταξύ του εκπαιδευτικού τομέα, της ερευνητικής κοινότητας και του χρηματοοικονομικού κλάδου είναι πολύ σημαντικό θέμα.

«Η εφαρμογή είναι το
πρόβλημα στην Ελλάδα. Ψηφίζουμε νόμους, αλλά δεν θέλουμε να τους εφαρμόσουμε. Θεωρείτε ότι αυτή η δική σας προσέγγιση θα λειτουργούσε στην περίπτωση της Ελλάδας, μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας;».

Σχετικά με το τί θα συμβούλευε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Ντερβίς πρότεινε πρώτον, την επικέντρωση και προσπάθεια υποστήριξης των δομικών αλλαγών, επικέντρωση στο επόμενο κύμα οικονομικής δραστηριότητας, στις νέες αγορές και δεύτερον, να προσπαθήσει να πείσει το ευρωπαϊκό σύστημα, σε συνεργασία με ανθρώπους όπως ο Ρέντζι, ότι η νομισματική ένωση χρειάζεται ένα μεγαλύτερο βαθμό ευρωπαϊκής συνοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα