Βραβεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011»

Για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011», από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον, ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Στόχος είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της ευαισθησίας έργων, δράσεων και ενεργειών που αφορούν στο περιβάλλον και ολοκληρώθηκαν ή υλοποιήθηκαν κατά την
διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

    Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, σε μήνυμά της επισήμανε πως το υπουργείο φέτος στηρίζει τις προσπάθειες από ομάδες πολιτών από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και οτιδήποτε που να μπορεί να διαμορφώσει, σχετικά σύντομα, μία νέα συλλογική συνείδηση στην ελληνική κοινωνία για το περιβάλλον.

    «Αν τις προσωπικές μας ευαισθησίες δεν τις ενώσουμε όλες μαζί, το αποτέλεσμα θα είναι πενιχρό. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στη χώρα μας. Τα μικρά είναι τα δύσκολα και αναδεικνύονται από αντίστοιχες δράσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα της η υπουργός.

    Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έστειλαν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης και ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ, Αναστάσιος Νεράντζης. Με τα μηνύματα τους επισήμαναν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ελλάδα η ECOCITY.

    Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, κατέληξαν μετά από μία διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων από Ειδικές Επιτροπές κριτών. Ειδικότερα, αξιολογήθηκε η εστίαση στα περιβαλλοντικά προβλήματα των πόλεων και της χώρας, η διαπίστωση και η περιγραφή προβλημάτων, η αξιοποίηση επιστημονικών και ερευνητικών μεθόδων, οι στόχοι και συνυπηρέτηση αξιών, η διάρκεια και η επένδυση σε αλλαγή συμπεριφορών και διαμόρφωσης τάσεων για την προστασία του Περιβάλλοντος.

    Ειδικότερα, έπαινος Εργασίας Νέων απονεμήθηκε στον 14χρονο μαθητή από την Πρέβεζα, Λουκά Λελόβα, που έφτιαξε μαζί με τους συμμαθητές του, ένα βίντεο με τίτλο «Κάνε άλμα πιο γρήγορα από την φθορά». Έπαινος Συνεργασίας και Συνδιοργάνωσης Δράσεων απονεμήθηκε, επίσης, στον δήμο Ρεθύμνης για την διοργάνωση της εκστρατείας Ecomobility 2010 - 2011.

    Στην κατηγορία των βραβείων Διπλωματικής Εργασίας, το βραβείο αξιολόγησης μέτρων για την μετακίνηση απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Κεσαρίδη, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την εργασία Συστήματα Πλοήγησης στα Συγκοινωνιακά Δίκτυα. Το βραβείο για την διπλωματική Εργασία για τον Οικισμό απονεμήθηκε στην Έλλη Καλοκαιρινού, από το ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, για την εργασία Εναλλακτικής Φυσικής Αναπλάσεως, για την Πόλη του Σήμερα. Το βραβείο αξιολόγησης μέτρων για το νερό απονεμήθηκε επίσης στην
Keywords
Τυχαία Θέματα