«Βραδιά του Ερευνητή» στο Δημόκριτο

Μια πρόγευση της "Βραδιάς του Ερευνητή" θα απολαύσουν οι Αθηναίοι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μμ στον πολυχώρο The Hub Events.


Πρόκειται για μία πρωτότυπη μουσική/επιστημονική εκδήλωση, σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, οπού θα παρουσιαστούν με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone». Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η

φετινή «Βραδιά του ερευνητή» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση για τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξενάγηση στα εργαστήρια και σε μοναδικές ερευνητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, συνομιλίες με ρομπότ και εξερεύνηση στα μυστικά του ουράνιου θόλου.


Η γιορτή πραγματοποιείται σε περίπου 300 πόλεις της Ευρώπης και στην αθηναϊκή της έκδοση συμμετέχουν πέρα από τον «Δημόκριτο» και κάποιοι από τους σημαντικότερους ερευνητικούς οργανισμούς της χώρας (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, British Council, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, κ.ά.), με ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, προβολές, επιστημονικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.


Ο πρόεδρος του "Δημόκριτου" Νίκος Κανελλόπουλος μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι το όφελος που προκύπτει από την τεχνογνωσία των προηγμένων συστημάτων που παρουσιάζονται στην εκδήλωση είναι πολύ σημαντικό τόσο για την χώρα μας όσο και για τους νέους επιστήμονες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα