Βουλγαρία: Στο πλευρό των πληγέντων οι ένοπλες δυνάμεις

Το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της Βουλγαρίας είναι σε ετοιμότητα για να προσφέρουν βοήθεια σε πολίτες στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της χώρας, αντιναύαρχος Ρούμεν Νικόλοφ.

Μέλη των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων βοήθησαν κατοίκους στην περιοχή του Σμόλιαν, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, που επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες, τόνισε ο αντιναύαρχος Νικόλοφ στο περιθώριο συνάντησης της ναυτικής διοίκησης στη Βάρνα.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ σε
μήνυμά του στο Facebook έγραψε χθες ότι όλες οι ομάδες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι τοπικών αυτοδιοικήσεων και υπουργοί βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βουλγαρία και τουλάχιστον τρεις αγνοούνται στις πόλεις Ντέβιν και Πέτριτς.

Ο κ. Μπορίσοφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που σάρωσε περιοχές της Βουλγαρίας το Σαββατοκύριακο.

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες, Σμόλιαν, Κίρτζαλι, Γιάμπολ, Μπουργκάς, Βάρνα, Σούμεν Τουργκόβιστε, Μπερκόβιτσα και Βούρσετς σταδιακά αρχίζει να βελτιώνεται, δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης πυρασφάλειας και προστασίας του πληθυσμού, στρατηγός Νικολάι Νικόλοφ από το Κίρτζαλι στη νότια Βουλγαρία.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία που είχε διακοπεί, επειδή πλημμύρισαν γραμμές του σιδηρόδρομου αποκαταστάθηκε.

Ο υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ, βρίσκεται στην περιοχή Γιάμπολ όπου μέλη των ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν στις προσπάθειες άρσης των προβλημάτων. Χθες επισκέφθηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές Σμόλιαν και Κίρτζαλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα