Βουλγαρία: Ataka για τη δεοντολογία

Τα μέλη του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου αποφάσισαν, χθες, τη συγκρότηση νέας Επιτροπής, αρμόδιας για θρησκευτικά θέματα και ζητήματα βουλευτικής δεοντολογίας.

Η κίνηση αυτή θα τερματίσει τη θητεία του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος "Ataka" Βόλεν Σίντεροφ ως επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής για θέματα δεοντολογίας και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", ο διορισμός του Βόλεν Σίντεροφ πριν από ένα μήνα στην προεδρία της Επιτροπής είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι

βουλευτές χωρίς να προηγηθεί συζήτηση ψήφισαν την απόσυρση των θρησκευτικών θεμάτων από τις αρμοδιότητες της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα αιτήματα πολιτών και τα θρησκευτικά θέματα και να τα συγχωνεύσουν με τα θέματα της βουλευτικής δεοντολογίας σε μία νέα Επιτροπή.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις αρνητικές αντιδράσεις για το διορισμό του κ. Σίντεροφ στην Επιτροπή δεοντολογίας και τις σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη Βουλγαρία που διατυπώθηκαν σε πρόσφατη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή της Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Βίβιαν Ρέντινγκ

Ο ευρωβουλευτής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ιβαϊλο Κάλφιν δήλωσε ότι, οι συνάδελφοί του θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι η απαρτία της Βουλής εξαρτάται από το ακραίο εθνικιστικό κόμμα "Ataka". Ο κ. Κάλφιν σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR είπε ότι ο κ. Σίντεροφ δεν θα πρέπει να είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Επιτροπής δεοντολογίας και κατά της διαφθοράς και ένας τέτοιος διορισμός είναι παράλογος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα