Βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ

'Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ που αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποδυνάμωση του κεντροδεξιού συνασπισμού της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ.

Περίπου 800.000 άτομα έχουν δικαίωμα ψήφου στο κρατίδιο το οποίο αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να προσελκύσει επενδύσεις για να αντικαταστήσει τις γερασμένες βιομηχανίες του.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις
έδειχναν ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) καθώς και τα δύο κόμματα λάμβαναν ποσοστό 34% στην πρόθεση ψήφου.

Οι ψηφοφόροι αναμένεται ωστόσο να "τιμωρήσουν" τους εταίρους του CDU, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό τους πέφτει στο 2%, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στη νέα τοπική Βουλή.

Ανεπίσημα, το CDU και το SPD έχουν ήδη συμφωνήσει να συνάψουν κυβέρνηση συνεργασίας για να επιβάλουν μεγάλες περικοπές μέσα στην επόμενη πενταετία, ώστε να περιοριστεί ο δανεισμός του κρατιδίου.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, τοπική ώρα, (19:00 ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα