Βολές Παναγόπουλου κατά ΣΕΒ

Για "μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας" κατηγόρησε τον ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, στη συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά το επίδομα γάμου, ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τα συνδικάτα, να το διεκδικήσουν δικαστικώς,
αν ο εργοδότης παρανόμως αρνηθεί την καταβολή του. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση για αυθαιρεσία και ωμότητα, με αφορμή τις διαδοχικές αποφάσεις για την πολιτική επιστράτευση απεργών. Στο στόχαστρο του κ. Παναγόπουλου και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, όπως δήλωσε, δεν παρέστησαν στη διαπραγμάτευση για τη νέα Εθνική Σύμβαση, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, είχε παρέμβει, ζητώντας τη συμμετοχή του ΣΕΒ.

Κύκλο συναντήσεων με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα ανοίξει το προσεχές διάστημα η ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστές θα θέσουν θέμα αύξησης του κατώτατου μισθού, προστασίας των συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ θα ζητήσουν και την άρση του καθεστώτος πολιτικής επιστράτευσης.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κωστάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα