Βενιζέλος με τραπεζίτες

Το PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η λειτουργικότητα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα απασχολήσουν τη συνάντηση του υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει ο capital.gr

στη συνάντηση, στην οποία θα παραβρεθεί  και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς και πιθανόν ο διοικητής της ΑΤΕ Θεόδωρος Πανταλάκης και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος.

Εκτιμάται ότι θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, έχει διαμηνύσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει «κούρεμα» στα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς αυτό θα έχει επίπτωση στα κεφάλαια των τραπεζών και θα αυξήσει ισόποσα το χρέος, οπότε τινάζει στον «αέρα» το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Εντός των ημερών -πιθανόν και σήμερα- η ΕΕΤ να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα για τις ρυθμίσεις δανείων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες την τελευταία διετία και ξεπερνούν τις 800.000.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα