Βελτιωμένη η κατάσταση

Δύο γιατροί και μια νοσοκόμα οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τους χορηγείται το πειραματικό φάρμακο ZMapp εμφανίζουν ενδείξεις βελτίωσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η κατάσταση της νοσοκόμας και του ενός από τους γιατρούς έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Τόλμπερτ Νιένσουα. Η κατάσταση του δεύτερου γιατρού παραμένει σοβαρή, αλλά έχει επίσης βελτιωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΚΑλά τα νέα και για τους δύο Αμερικανούς εθελοντές που είχαν προσβληθεί από τον ιό
Έμπολα ενώ φρόντιζαν ασθενείς στη Λιβερία ανέρρωσαν πλήρως και τους δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, ανακοίνωσαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί τους.

Ο 33χρονος Δρ. Κεντ Μπράντλι και η 60χρονη ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ είχαν επαναπατριστεί στα τέλη Ιουλίου και μεταφέρθηκαν αμέσως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι, στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

"Η έξοδός τους από το νοσοκομείο δεν συνιστά κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο Δρ. Μπρους Ρίμπνερ, ο διευθυντής του τμήματος λοιμωδών ασθενειών του Έμορι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Αφού κάναμε λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις κρίναμε ότι οι δύο ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί και μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταδόσουν την ασθένεια σε άλλους", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα