Βέλγιο:συλλήψεις για τρομοκρατική δράση

Δύο πρώην κρατούμενοι στη φυλακή της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης του Γκουαντάναμο συνελήφθησαν στο Βέλγιο με την κατηγορία για "συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης".

Οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας ομάδας που στρατολογούσε μαχητές για τη Συρία αν και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ετοίμαζαν κάποια τρομοκρατική επίθεση σε βελγικό έδαφος.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται Μουσά Ζεμουρί, είναι Βέλγος μαροκινής καταγωγής και κρατήθηκε στο Γκουαντάναμο

από το 2001 μέχρι το 2005 καθώς, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ήταν μέλος της Μαροκινής Ισλαμικής Μαχητικής Ομάδας (GICM) που ευθυνόταν για επιθέσεις στη Μαδρίτη και την Καζαμπλάνκα. Ο δεύτερος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, είναι Αλγερινός και σύμφωνα με τις αρχές στο πρόσφατο παρελθόν ταξίδεψε στην Συρία.

Και οι δύο ήταν υπό την στενή παρακολούθηση των βελγικών αρχών, γεγονός που επέτρεψε στην αστυνομία να πληροφορηθεί εγκαίρως ότι ετοιμάζονταν να διαρρήξουν ένα κτίριο στο Χόμποκεν, στην περιοχή της Αμβέρσας. Για την υπόθεση της διάρρηξης έχουν συλληφθεί άλλοι τρεις συνεργοί τους που, προς το παρόν, δεν κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

πηγή:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα