Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών

Διάρρηξη με βανδαλισμούς, που αποδίδεται σε ομάδα χρυσαυγιτών, σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του 14ου Γυμνασίου Πειραιά, στο χώρο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ επιχείρησαν να πάρουν τον υπολογιστή με τα στοιχεία των καθηγητών και το μαθητολόγιο. Για ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν

αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο το υπουργείο Παιδείας. «Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ σε άλλη μία έκθεση ντροπής περιγράφεται η δράση της Χρυσής Αυγής. Στην 130 σελίδων έκθεση της οργάνωσης Human Rights First η νεοναζιστική οργάνωση μαζί με το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ της Ουγγαρίας χαρακτηρίζονται η «αιματηρή αιχμή της ακροδεξιάς λόγχης στην Ευρώπη».

Η Χρυσή Αυγή κρίνεται η πλέον βίαιη οργάνωση σε όλο το ευρωπαϊκό ακροδεξιό φάσμα, απειλώντας ακόμα και το ελληνικό κράτος ασκώντας επιρροή στην κυβέρνηση. Ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που θα είναι μάρτυρας στη δίκη για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποκαλύπτει στην έκθεση πως στην περιοχή του τη δράση της Χρυσής Αυγής χρηματοδοτούσε ένας επιχειρηματίας, μέλος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα