Βαλαάμ και Άγιο Όρος

Η έκθεση φωτογραφίας «Οι πνευματικοί δεσμοί Ρωσίας και Ελλάδας. Βαλαάμ και Άγιος Όρος» της Όλγας Σβίμπλοβα παρουσιάζεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των Ημερών του Ρωσικού πνευματικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες από τα δύο σημαντικά κέντρα του πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, από το Μονή Βαλαάμ και το Άγιο Όρος,
που αποτελούν ισχυρή ιστορική απόδειξη ότι η Ρωσία και Ελλάδα έχουν κοινή πνευματική ζωή που οφείλεται στην εξάπλωση του Χριστιανισμού και μοναχισμού στις χώρες μας, αξίες του συντηρούνται προσεκτικά από γενιά σε γενιά μέσα από την πνευματική παράδοση.

Η έκθεση βασίζεται στο φωτογραφικό υλικό από τα παγκοσμίου φήμης άλμπουμ αφιερωμένα στους ιερούς τόπους: «Οι τόποι του Μοναστηρίου Βαλαάμ» το 1887 από τη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Αγία Πετρούπολη) και από το άλμπουμ «Μοναστήρια και σκήτες του Αγίου Όρους» το 1881.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας της Αγίας Πετρούπολης.

Η έκθεση παρουσιάζεται από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Χατζηκυριάκου Γκίκα», στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας:

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 12:00-21:00 Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Keywords
Τυχαία Θέματα