Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία

Την ανησυχία του για τα «σοβαρά εν εξελίξει γεγονότα» στην Ουκρανία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, λίγο πριν από την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που είναι σε εξέλιξη κεκλεισμένων των θυρών στη Νέα Υόρκη για την κατάσταση στην Ουκρανία και την Κριμαία και ενώ το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για στρατιωτική επέμβαση. Ένοπλες δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Ρωσία έχουν καταλάβει
τον έλεγχο της Κριμαίας και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε και έλαβε από την Γερουσία το πράσινο φως για τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Είναι η πρώτη φορά που το Κρεμλίνο επιδεικνύει ετοιμότητα στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, απαντώντας παράλληλα στην προειδοποίηση Ομπάμπα.

Τη Δευτέρα συνεδριάζουν εκτάκτως, στις Βρυξέλλες οι ΥΠΕΞ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο, θα μεταβεί αύριο με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του συμβουλίου γενικών υποθέσεων, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια θα πάει στο Κίεβο, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία της χώρας, και την Δευτέρα 00θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, ολοένα και πιο εύθραυστες γίνονται οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας καθώς ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος του Σώματος Γιούρι Βορόμπεφ υποστήριξε ότι ο Ομπάμα "ταπείνωσε τον ρωσικό λαό" όταν δήλωσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα έχει "κόστος" για τη Μόσχα.

Διαβάστε προηγούμενη εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα