Τσάμπιονς Λιγκ: Πέρασαν Τσέλσι και Ρεάλ

Με νίκες σφράγισαν την παρουσία τους, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Η "βασίλισσα" επικράτησε με 5-2 του ΑΠΟΕΛ και οι Λονδρέζοι με 2-1 της Μπενφίκα. Στους ημιτελικούς τα ζευγάρια είναι Μπαρτσελόνα-Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου. Το πιο όμορφο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στην ιστορία του, στα ευρωπαϊκά κύπελλα ολοκληρώθηκε στο θρυλικό "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Απέναντι στην Ρεάλ
οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς πάλεψαν, αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως σημασία είχε το ταξίδι. Έστω και αν ο προορισμός δεν ήταν διόλου άσχημος. Στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε και το έζησε το ταξίδι σε όλο το μεγαλείο του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (2 γκολ στο 26΄και το 75΄) και οι Κακά (37΄), Καγιεχόν (80΄) και Ντι Μαρία (84΄) πέτυχαν τα γκολ της Ρεάλ ενώ για το ΑΠΟΕΛ τα γκολ πέτυχαν Μαντούκα (67΄) και Σολάρι (82΄).

Ρεάλ: Κασίγιας, Πέπε, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (46' Καγιεχόν), Αλτιντοπ, Σαχίν, Γκρανέρο (64' Ραούλ Αλμπιόλ), Κακά Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγουαΐν (53' Ντι Μαρία)
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Κακά, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Ελιο Πίντο (77' Σατσιάς), Χαραλαμπίδης, Μαρσίνιο, Μαντούκα (67' Αντόρνο), Αΐλτον (69' Σολάρι)
 
Στο Σταμφορντ Μπριτ τώρα η Τσέλσι με γκολ των Λάμπαρντ (21΄) και Μεϊρέλες (90΄) νίκησε για δεύτερη φορά τη Μπενφίκα (2-1) και έφτασε στα ημιτελικά. Για έκτη φορά στα εννέα τελευταία χρόνια. Η Μπενφίκα μόνο εύκολα δεν παραδόθηκε. Αν και έπαιξε απο το 40΄με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Μάξι Περέιρα) ακολούθησε τον ρυθμό των Άγγλων ισοφάρισε στο 85΄ το γκολ του Λάμπαρντ με τον Γκαρθία και έψαξε τη μεγάλη ανατροπή. Δεν τα καάφερε όμως...

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (60' Κέιχιλ), Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μάτα (79' Μεϊρέλες), Καλού, Τόρες (Τόρες).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Άρτουρ, Κανπντεβίλα, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Μάξι Περέιρα, Μάτιτς, Βίτσελ, Γκαϊτάν (61' Τζαλό), Αϊμάρ, Μπρούνο Σέζαρ (72' Ροντρίγκο), Καρντόσο (Ολιβέιρα).
Keywords
Τυχαία Θέματα