«Τρέχουμε για την Ειρήνη»

Για την Ειρήνη τρέχουμε σήμερα, σε έναν συμβολικό αγώνα δρόμου στους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει η Πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα, και στηρίζει το υπουργείο Αθλητισμού και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Με αφετηρία την οδό Ερµού (πάρκο έναντι Τεχνόπολις ) και τερματισμό το ίδιο σηµείο, στον αγώνα δρόμου «Run for Peace:

From Acropolis to Babylon» που συνδιοργανώνουν ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. και η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Ιράκ. Οι βαθιές ρίζες της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, της Μεσοποταμίας δηλαδή, και της Ελλάδας, σε συνδυασμό με δραστηριότητες αυτού του χαρακτήρα, στηρίζουν την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών διμερών σχέσεων των δύο χωρών έχοντας σαν στόχο να αφυπνίσουν την κοινωνία για τη διαχρονική αξία της ειρήνης.

Το event συμπίπτει με την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας της Χαλέπτσε (16/3/1988 ).

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι η εξής: Ερµού, Αγ. Ασωµάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Στροφή αριστερά στην Θεωρίας, Πρυτανείου , Στράτωνος, Θρασύλου , Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κόµβος Ακρόπολης ), Αποστόλου Παύλου, Αγ. Ασωµάτων, Ερµού.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα µε συμβολικό ποσό εγγραφής 7 € ανά δρομέα.


Τα έσοδα και οι δωρεές θα διατεθούν υπέρ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής για το Παράρτημα Βούλας και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δ.Α. Υπάρχει παράταση εγγραφών συμμετοχής ως τις 13/3.

Keywords
Τυχαία Θέματα