Τραγωδία στο Τέξας

«Ήταν σαν ανεμοστρόβιλος», αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για για την έκρηξη, πιθανότατα από διαρροή αμμωνίας, στο εργοστάσιο λιπασμάτων της κωμόπολης Ουέστ του Τέξας, η οποία ισοπέδωσε δεκάδες γειτονικά σπίτια και έχει προκαλέσει τον θάνατο έως 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 160. Οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν ακόμη, αλλά ο απολογισμός «τοποθετείται προς το παρόν ανάμεσα στους 5 και τους 15», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γουέικο Πάτρικ Σουάντον,
προσθέτοντας ότι περί τους 160 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Ο τόπος της έκρηξης αντιμετωπίζεται ως σκηνή εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

«Δεν έχω υπ΄ όψιν μου στοιχεία ότι πρόκειται για οτιδήποτε πέραν ατυχήματος ή πυρκαγιάς», δήλωσε ο Πάτρικ Σουάντον.

Σύμφωνα με το CNN, οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών, που περιλαμβάνει την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την διασφάλιση μίας τεράστιας δεξαμενής με χημικά, η οποία έχει παραμείνει άθικτη παρά την ισχυρότατη έκρηξη.

Οι αρχές ανησυχούν επίσης μήπως οι ισχυροί άνεμοι μεταφέρουν επικίνδυνα τοξικά αέρια στις παρακείμενες κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα