Τουρκία: Επιχείρηση του στρατού εντός της Συρίας

Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού για τη διάσωση των 38 στρατιωτών που φρουρούσαν έναν τάφο ιστορικής σημασίας στη Συρία και είχαν περικυκλωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, αποφασίστηκε για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον τους, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Η Δαμασκός χαρακτήρισε την επιχείρηση αυτή πράξη "κατάφωρης επίθεσης" εκ μέρους της Άγκυρας, έναν ισχυρισμό που απέρριψε ο Καλίν λέγοντας ότι οι συριακές αρχές έχουν απωλέσει τη νομιμότητά τους.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται
στενά με τις βρετανικές αρχές ώστε να εντοπιστούν τρεις μαθήτριες από το Λονδίνο οι οποίες ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία και πιστεύεται ότι στόχος τους είναι να φτάσουν στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Καλίν, η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να εναρμονίσει το πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτει με εκείνο του ΝΑΤΟ. Η δήλωση αυτή ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ισμέτ Γιλμάζ. Ο τελευταίος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη είπε η Τουρκία δεν σκοπεύει να ενοποιήσει το νέο αμυντικό σύστημά της με τις υποδομές του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα