Τουριστικό συγκρότημα στην Αν. Ιερουσαλήμ

Οι ισραηλινές δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ενέκριναν σήμερα την κατασκευή ενός αμφιλεγόμενου τουριστικού συγκροτήματος στην παλαιστινιακή συνοικία της Σιλουάν, στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοινώθηκε από δημοτικό σύμβουλο.

Η Σιλουάν, στην οποία ζουν περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι, βρίσκεται κάτω από την Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και αποτελεί συχνά το επίκεντρο εντάσεων ανάμεσα στους παλαιστίνιους κατοίκους και στους δεκάδες ισραηλινούς εποίκους που έχουν εγκατασταθεί, υπό μεγάλη επίβλεψη, στη συνοικία αυτή.

"Οι

δημοτικές αρχές ενέκριναν την οικοδόμηση ενός τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει κυρίως 250 θέσεις στάθμευσης, ένα αρχαιολογικό πάρκο, αίθουσες υποδοχής, εστιατόρια και μια βιβλιοθήκη", δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πέπε Αλάλου, μέλος του αριστερού αντιπολιτευόμενου κόμματος Μερέτζ.

Οι δημοτικές αρχές ενέκριναν επίσης την οικοδόμηση τελετουργικών λουτρών για να χρησιμοποιούνται από τους εβραίους επισκέπτες της "Πόλης του Δαυίδ", διευκρίνισε ο Αλάλου.

Τα δύο κατασκευαστικά σχέδια δρομολογεί η εθνικιστική οργάνωση Elad, στόχος της οποίας είναι, όπως ομολογεί η ίδια, η ενίσχυση της εβραϊκής παρουσίας στις αραβικές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

"Το Ισραήλ έδωσε άδεια στην οργάνωση εποίκων Elad να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τεράστιου σχεδίου οικοδόμησης στη Σιλουάν, αναμενόμενης έκτασης 8.400 τετραγωνικών μέτρων", δήλωσε παράλληλα εκφράζοντας τη λύπη του ο Φάκχρι Αμπού Ντιάμπ, υπεύθυνος της παλαιστινιακής επιτροπής υπεράσπισης της Σιλουάν σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ισραήλ θεωρεί το σύνολο της Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, "αδιαίρετη πρωτεύουσά" του μετά την κατάκτησή της και την προσάρτησή της τον Ιούνιο του 1967 έπειτα από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα