Τοπαλίδης: «Οι Γερμανοί μας υπολογίζουν»

Έχοντας ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της ελληνικής ομάδας από κοντά, ο Γιάννης Τοπαλίδης σχολιάζει την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Γερμανία, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Euro2012.
Ο πρώην συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνι και αναφέρθηκε στο ματς με τα «πάντσερ», υπογραμμίζοντας πως η Εθνική έχει πιθανότητες πρόκρισης. Μάλιστα, στις δηλώσεις του στάθηκε και στο πολιτικό κλίμα των ημερών, τονίζοντας πως οι διεθνείς δεν θα πρέπει να χουν στο μυαλό τους την πολιτική
προέκταση μιας και ούτε οι Γερμανοί την έχουν.
Αναλυτικά:

Για το αν η Γερμανία έχει αδυναμίες στο παιχνίδι της: «Οι Γερμανοί έχουν μία πολύ καλή ομάδα. Στον όμιλο πήραν εννέα βαθμούς, αλλά βλέποντας το παιχνίδι των Γερμανών μπορούμε να δούμε αδυναμίες. Έχουμε πιθανότητες για να περάσουμε. Το αδύνατό τους σημείο είναι η άμυνα. Είδαμε στο φιλικό με την Ελβετία πως δέχθηκαν 5 τέρματα. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα με την Πορτογαλία, όταν από το 75' μέχρι το 90' δέχθηκαν πέντε ευκαιρίες. Επειδή ξέρω από τη φιλοσοφία του γερμανικού ποδοσφαίρου, θα προσπαθήσουν να επιτεθούν. Αν η Ελλάδα παρουσιαστεί όπως στον αγώνα με την Ρωσία, όπου έπαιξε κυρίως αμυντικά, μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Δεν μπορούμε να μπούμε στο παιχνίδι αυτό επιθετικά. Πρέπει να χτυπήσουμε με αντεπιθέσεις».

Για το αν η Ελλάδα παίζει αμυντικά όπως το 2004: «Πρώτα απ' όλα δεν μπορεί να παίξει ακριβώς όπως και το 2004. Παίζουμε αμυντικά, όπως με την Ρωσία, αλλά έχουμε δείξει και επιθετικές αρετές. Στο παιχνίδι με την Τσεχία, όπου μείναμε πίσω στο σκορ κάναμε παιχνίδι και παίξαμε πιο επιθετικά. Και με την Πολωνία μετά το γκολ παίξαμε επιθετικά. Αυτό αλλάζει ανάλογα με το πώς θα πάει το ματς».

Για την πολιτική προέκταση του προημιτελικού: «Όσον αφορά στα πολιτικά όλοι οι Έλληνες το έχουμε στο μυαλό μας με την Γερμανία, το ΔΝΤ και το Μνημόνιο. Οι Γερμανοί δεν θα δώσουν καμία σημασία. Να το δούμε ποδοσφαιρικά. Οι ομάδες που πέρασαν στο δεύτερο γύρο έχουν τις πιθανότητες να φτάσουν στον τελικό. Είναι αλήθεια πως αυτό μας απασχολεί λίγο, αλλά κανονικά οι παίκτες μας δεν πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους».

Για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η χώρα μας στην Γερμανία: «Όταν πάω στην Γερμανία το καταλαβαίνω. Λένε πολλές φορές για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά όχι με τον τρόπο που το παρουσιάζουν εδώ. Υπάρχουν βέβαια και μερικές αναφορές στα ΜΜΕ, αλλά ο λαός δεν το βλέπει ακριβώς έτσι».

Για το ότι το 2004 οι Γερμανοί ήταν με την Εθνική Ελλάδας, εξαιτίας της παρουσίας του Ότο Ρεχάγκελ: «Σίγουρα και λόγω του Ρεχάγκελ. Υπήρχε συμπάθεια προς την Ελλάδα. Αυτό (σ.σ. αρνητικό κλίμα) δημιουργήθηκε με τα πολιτικά. Αυτοί το παρουσίασαν σαν να είμαστε απατεώνες. Ο απλός λαός δεν μας έχει για τεμπέληδες. Αλλά ο Τύπος επηρεάζει και τον λαό. Δεν είμαι ειδικός να απαντήσω σε αυτά και κατά πόσο αληθεύει. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί πρόβλημα από το πουθενά».

Για το αν οι Γερμαν
Keywords
Τυχαία Θέματα