Το «Τροχόσπιτο» και πάλι στο Θησείο

Για δεύτερη χρονιά, φέτος, το «Τροχόσπιτο», που φιλοξένησε πέρυσι το Φεστιβάλ Αθηνών, επιστρέφει στον πεζόδρομο του Θησείου, με ένα διήμερο εκδηλώσεων που ολοκληρώνεται απόψε. Το φετινό Βαριετέ «Μια Νύχτα Χάρισμά σου» δίνει ραντεβού στις 9 το βράδυ, με όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια διαφορετική παράσταση, με τραγούδια και μουσικές και άλλα διασκεδαστικά νούμερα, που ερμηνεύονται από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, σε ρόλους πολύ διαφορετικούς από αυτούς που τους έχουμε συνηθίσει.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΑΝΟΥΡΗΣ, η ΚΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, η ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και η ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, μίλησαν σήμερα στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Καλημέρα Αθήνα», με τις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων. Στη Χρύσα Κλειτσιώτη,  μεταξύ άλλων, είπαν:

* ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, σκηνοθέτης - ηθοποιός:

«Είναι ένα concept, που ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών, όταν η χώρα άρχισε να μπαίνει σε όλη αυτή τη δυσκολία, που όλοι ζούμε. Οπότε, αποφασίστηκε να βγει το "Τροχόσπιτο" στο δρόμο, να έρθουν οι καλλιτέχνες που έχουν δουλέψει κατά καιρούς με το Φεστιβάλ ή που ήδη δουλεύουν και να προσφέρουν ό,τι θέλουν, μια παρλάτα, ένα τραγούδι στον κόσμο. Ο κόσμος δεν πληρώνει εισιτήριο, οι καλλιτέχνες δεν πληρώνονται, οπότε είναι μια νύχτα χάρισμα στον κόσμο. Αλλά, όπως αποδείχτηκε από την προσέλευση και την ανταπόκριση, ήταν χάρισμα σε εμάς. Φέτος που τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα και ο κόσμος ήδη έχει βγει αγανακτισμένος πια στους δρόμους, δεν θα γινόταν να μην ξαναβγούμε, οπότε είμαστε πάλι στον πεζόδρομο του Θησείου. Το σκεπτικό είναι, ο κάθε καλλιτέχνης -επειδή "κλέβει" λίγο από το χρόνο του και από τις άλλες του πρόβες- να έρθει να προσφέρει στον κόσμο ό,τι πιστεύει πως θα άρεσε ή ό,τι πιστεύει πως ταιριάζει με το κλίμα της εποχής. Άλλοι θέλουν να πουν κάτι πολύ χαρούμενο και χαρμόσυνο, έτσι ώστε να ξορκίσουμε όλο αυτό που συμβαίνει, άλλοι θέλουν να μιλήσουν γι' αυτό, οπότε διαλέγουν κάτι πιο ήρεμο και με στίχους που αφορούν περισσότερο την κατάσταση. Πάντως, το σκεπτικό είναι όλοι μαζί να ενωθούμε, να αγαπηθούμε, να τραγουδήσουμε, κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό».

* ΚΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ηθοποιός:

«Θα πω ένα τραγούδι του 1944 του Louis Jordan, που λέγεται "Is you is or is you ain't my baby", το οποίο σημαίνει "είσαι ή δεν είσαι το μωρό μου". Και θα πω και ένα των Simon and Garfunkel, που λέγεται "Bridge over troubled water". Περνάμε πάρα πολύ ωραία, είναι πολύ ήρεμα τα πράγματα "χύμα", αν μου επιτρέπεται να πω. Ο κόσμος μπορεί να περάσει, να καθίσει, να σταθεί, να φύγει, να ξανάρθει, οπότε όλο αυτό το κλίμα -το πιο χαλαρό από μια επίσημη παράσταση-, βοηθάει να ησυχάσουμε και να περάσουμε μια όμορφη βραδιά».

* ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ηθοποιός:

«Θα πω δύο τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, το "Βαρέθηκα" και το "Καταρρέω" και είναι μαζί μου παιδιά από την ομάδα "Τα 18 Μποφόρ". Ειδικά, το πρώτο τραγούδι, το "Βαρέθηκα", το διάλεξα γιατί πιστεύω ότι έχει κάτι από το συλλογικό "αχ" αυτής της εποχής και ή
Keywords
Τυχαία Θέματα