«Το σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο»

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ο Άχνελ Γκουρία τονίζει ότι το σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο - οι οικονομικοί μηχανισμοί δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης - και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κινηθεί γρήγορα - ξεκινώντας άμεσα και χωρίς περιορισμούς, το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών τίτλων. Όπως λέει χαρακτηριστικά- δεν πρέπει να κινδυνεύσει το ευρώ.

Την ίδια ώρα, αποφασιστικές ενέργειες για την επίλυση της κρίσης ζητά και ο Ισπανός
πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Όπως δηλώνει “πρέπει να μπει τέρμα στην τωρινή κατάσταση που κάποιες χώρες αναχρηματοδοτούνται με αρνητικά επιτόκια, ενώ άλλες χρεώνονται με πολύ υψηλά, που δεν είναι βιώσιμα”.

Τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αναπτυχθεί και να βγει από την κρίση, προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως δηλώνει στο Spiegel η Ελλάδα χρειάζεται  μια στρατηγική για να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό- όπως λέει- μπορεί να γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την ΕΕ, πάνω στη βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα