Το Σεπτέμβριο ο καινούργιος ΕΝΦΙΑ

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να λάβουν το καινούργιο λογαριασμό του Ενιαίου Φόρους Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) οι περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων, που η εφορία τους χρέωσε με απίστευτα ποσά, εξαιτίας του «λάθους» της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να έχει έτοιμες όλες τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες θα διορθώνονται τα λάθη στον υπολογισμό του φόρου για τα οικόπεδα, στους 4.000 οικισμούς της χώρας και να τις καταθέσει στη βουλή
στις 26 Αυγούστου, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Γ Θερινού τμήματος.

Αμέσως μετά την κατάθεση και ψήφιση των διορθωτικών νομοθετικών ρυθμίσεων από τη Βουλή ο σχεδιασμός προβλέπει, τον επαναϋπολογισμός του φόρου όπου έχουν εντοπιστεί λάθη και την επανέκδοση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων των εκκαθαριστικών, αλλά μόνο για τους ιδιοκτήτες που είχαν ακίνητα στους 4.000 οικισμούς εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών και έγιναν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Αναφορικά με τη μετάθεση της πρώτης δόσης που λήγει τον Αύγουστο στο τέλος Σεπτεμβρίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες ανεξάρτητα αν θα υπάρξουν διορθώσεις στο εκκαθαριστικό τους ή όχι. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν η δόση του Σεπτεμβρίου θα είναι διπλή, δηλαδή η πρώτη δόση του Αυγούστου και η δεύτερη του Σεπτεμβρίου μαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια όλες οι δόσεις να πάνε ένα μήνα πίσω, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα