«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να πετύχει η κυβέρνηση»

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό με αίσθημα ευθύνης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, ανέφερε, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο
και την κυβέρνησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να επιτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτό πρέπει να είναι κοινός στόχος και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτήν. Προσθέτοντας ότι δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, τόνισε ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συμμετέχουν ενεργητικά στο κυβερνητικό έργο και να ψηφίζουν καθώς και να εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκαν.

Η σκόπιμα διφορούμενη στάση της ΝΔ δεν συμβάλλει στη θετική έκβαση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου, είπε ο κ. Μπεγλίτης, ζητώντας ευθύνη και ειλικρίνεια εκ μέρους όλων των πολιτικών κομμάτων χωρίς σκοπιμότητες, δεύτερες σκέψεις και μικροκομματικά παιχνίδια εντός, ή εκτός Κοινοβουλίου. Η συνέχιση και η θετική έκβαση του έργου και της αποστολής της κυβέρνησης, αφορά πρωτίστως τον κ. Παπαδήμο, είπε.

Ερωτηθείς αν, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων, έχουν μείνει εκκρεμότητες ή ο κ. Σαμαράς θεωρείται «αδύναμος κρίκος», ώστε να προκύψει η αναγκαιότητα της σημερινής κοινής συνάντησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε κατ' αρχήν ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού και όχι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μπεγλίτης επανέλαβε ότι ο κ. Παπανδρέου προσέρχεται στην συνάντηση με ευθύνη και ειλικρίνεια γιατί «μας ενδιαφέρει να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου» και επισήμανε ότι υπάρχουν γεγονότα που μας έχουν προβληματίσει και αφορούν στάσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το δεσμευτικό πολιτικό πλαίσιο που συνδιαμορφώθηκε από τα τρία κόμματα. Ο κ. Σαμαράς, είπε, πρέπει να έχει καθαρή θέση και τόνισε ότι πρέπει να συμμετέχουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Διευκρινίζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η στάση μας θα συνεχίσει να είναι στάση ευθύνης και συνέπειας απέναντι στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του", ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επιπλέον ανέφερε ότι «τίποτα δεν τελεί υπό αίρεση σε ότι αφορά την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου», προσθέτοντας ότι «για να προχωρήσει η κυβέρνηση με αξιοπιστία χρειάζεται η συμμετοχή όλων με τον ίδιο ειλικρινή και αποτελεσματικό τρόπο».

Ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει σήμερα από τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε θέματα που δεν συμφωνεί, όπως τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι κατ' αρχήν υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ενώ για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε ότι το επικουρικό ασφαλιστικό πρέπει να εξεταστεί με γνώμονα την βιωσιμότητα του και το όφελος των ασφαλισμένων.

Ο εκπρόσωπος
Keywords
Τυχαία Θέματα