Το Παιχνίδι με τις Ερωτήσεις και ο Θεός της Αριστεράς

Του Μανώλη Κοττάκη

Προτείνω να λύσουμε μια μικρή δημοκρατική άσκηση σήμερα: Θα θέσω υπ' όψιν σας μερικές ερωτήσεις και εσείς καθώς θα τις διαβάζετε θα απαντάτε αν συμφωνείτε ή όχι. Μην ρωτάτε γιατί το κάνω. Θα το καταλάβετε στο τέλος!

Λοιπόν. Σκεφτείτε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις ακόλουθες  μεταρρυθμίσεις:

-Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

-Επέκταση πόθεν έσχες σε ανώτερες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων

-Κατάργηση μονιμότητας για τις συμβάσεις εργασίας

-Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

-Απελευθέρωση ωραρίου στα βενζινάδικα

-Κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου στις συμβολαιογραφικές πράξεις

-Περιορισμός προσλήψεων στο δημόσιο (1:5)

-Περιορισμός υψηλών εφάπαξ που χορηγούν ευγενή ταμεία

-Μερικές ή ολικές ιδιωτικοποιήσεις σε ΟΣΕ, Καζίνο, Κτηματολόγιο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

-Συγκρότηση ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών για τον έλεγχο αεροδρομίων, λιμανιών και αυτοκινητοδρόμων.

-Επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο του ελληνικού

-Καταβολή τιμήματος για άδειες τηλεοπτικών σταθμών

-Δημιουργία ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών για ασφαλισμένους

-Νέα μείωση επικουρικών συντάξεων κατά 12%

-Μείωση κατώτατου μισθού κατά 22%

Θα σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου! Όταν διάβασα την συγκεκριμένη λίστα διαφώνησα με κάθε μείωση μισθού ή σύνταξης, διατύπωσα επιφυλάξεις για την ιδιωτικοποίηση  δημόσιων οργανισμών που έχουν πολύ χαμηλή αποτίμηση στο χρηματιστήριο αλλά με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συμφώνησα.

Ποιός διαφωνεί ότι χρειάζεται να μπει η αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα και τα πανεπιστήμια. Πλην ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω κανείς. Ποιός διαφωνεί να μειωθούν δραστικά οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα για να  μη χρειαστεί να γίνουν απολύσεις; Πλην των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ που προσελάμβαναν 70.000 νέους υπαλλήλους την ώρα που πετσόκοβαν τους μισθούς χιλιάδων άλλων, υποθέτω λίγοι. Ποιός διαφωνεί ότι το κράτος πρέπει να πάψει να παριστάνει τον επιχειρηματία τζογαδόρο με τα καζίνα και να χρηματοδοτεί από το υστέρημα των συνταξιούχων τα ελλείμματα ΔΕΚΟ; Πλην των επαγγελματιών συνδικαλιστών, μικρές μειοψηφίες μόνον. Ποιός δεν θεωρεί τέλος ότι οι καναλάρχες οφείλουν να πληρώνουν τέλη για την χρησιμοποίηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων που συνιστούν δημόσια αγαθά; Πλήν των κοινοβουλευτικών τους φίλων, κανείς.

Ξέρετε πιο είναι το παράδοξο της ιστορίας; Όλες οι μεταρρυθμίσεις που σας απαρίθμησα αποτελούν τον κορμό του  μνημονίου!!!

Ένας νέος ιστότοπος στο internet, με την επωνυμία logiastarata.blogspot.com είχε την ιδέα να τις καταγράψει και να τις θέσει υπό μορφή ερωτημάτων στους επισκέπτες του. Πιο είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης; Οι περισσότεροι αγνοώντας ότι απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν τον κορμό του μνημονίου  ανακάλυπταν στο τέλος ότι με εξαίρεση τα μισθολογικά και τις  ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας συμφωνούν κατά 60% τουλάχιστον με το μνημόνιο.

Προς τι η έκπληξη; Απλό. Στην Ελ

Keywords
Τυχαία Θέματα