Το μυστήριο Χόφα συνεχίζεται

Νέες ανασκαφές ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Όουκλαντ Τάουνσιπ το FBI για τον εντοπισμό της σορού του διάσημου αρχισυνδικαλιστή των ΗΠΑ Τζίμι Χόφα, ο οποίος εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1975.

Οι αρχές απέκλεισαν ένα οικόπεδο, στο οποίο εικάζεται ότι θάφτηκε ζωντανός ο Χόφα, αφού χτυπήθηκε με ένα φτυάρι και σκεπάστηκε με σκυρόδεμα.

Αυτήν την πληροφορία είχε δώσει στις

αρχές του χρόνου ο Τόνι Ζερίλι, γιος του πρώην αφεντικού της μαφίας Τζόζεφ Ζερίλι, κι ήταν στη φυλακή όταν εξαφανίστηκε ο Χόφα.

Ο πρώην πρόεδρος των Teamsters, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου των ΗΠΑ, δηλώθηκε επισήμως νεκρός στις 30 Ιουλίου 1982 και από τότε όλες οι προσπάθειες για την εξεύρεση της σορού του παραμένουν άκαρπες.

Τελευταία φορά είχαν δει το αυτοκίνητό του στις 30 Ιουλίου 1975, ενώ είχε γίνει γνωστό πως είχε ραντεβού με τον πρώην συγκρατούμενό του στη φυλακή Άντονι Προβεντσάνο, τον μαφιόζο Άντονι Τζιακαλόνε και τον Λέοναρντ Σουλτς σε πάρκινγκ εστιατορίου.

Το FBI θεωρεί πως ο Χόφα εξαφανίστηκε μετά από αυτή τη συνάντηση συμφιλίωσης και πως οι συγκεκριμένοι τον σκότωσαν προκειμένου να μην επανεκλεγεί πρόεδρος του Συνδικάτου, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν από το 1957 έως και το 1971.

Η κόρη του Χόφα, Μπάρμαπρα Κράνσερ, συνταξιούχος δικαστής στο Σεν Λούις, δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε για τις έρευνες από το FBI την Κυριακή και πως τις παρακολουθεί στενά σε απευθείας σύνδεση. Ακόμη, είπε ότι δεν είχε ακούσει την ιστορία Zerilli μέχρι που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες.

Το 2006, το FBI πέρασε 14 ημέρες σκάβοντας σε μια φάρμα αλόγων κοντά στο Μίλφορντ αναζητώντας τα λείψανα του Χόφα.

Πηγή: usatoday.com

Keywords
Τυχαία Θέματα