«Το ΚΚΕ δε θα δώσει ψήφο ανοχής»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ, υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει το ΚΚΕ στα προβλήματα αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, και τόνισε ότι «την επόμενη μέρα των εκλογών, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας και ανασφάλειας, το ΚΚΕ είναι σίγουρη εγγύηση, σταθερή μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων γι' αυτό πρέπει να είναι πιο δυνατό για να
μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει και να στηρίζει τις διεκδικήσεις της νεολαίας, των εργαζομένων».

Ανέφερε ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα κινηθεί στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, φορτώνοντας τον λαό και την νεολαία με νέα αντιλαϊκά μέτρα και θέλοντας τη νέα γενιά με χαμηλωμένες απαιτήσεις, στόχο που υπηρετούν «η ΝΔ με τον φόβο και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυταπάτες».

Κάλεσε την νεολαία να απορρίψει την ζωή με ψίχουλα και να διεκδικήσει την ζωή που της αξίζει και χάνει σήμερα για να «κερδοφορούν και να καλοπερνούν μία χούφτα παράσιτα, οι εκμεταλλευτές και τα παιδιά τους».

Είπε ότι την επομένη των εκλογών θα εξακολουθήσουν να είναι παρόντες όλοι οι παράγοντες που έχουν κάνει την ζωή της νεολαίας σφαγείο, όπως η ΕΕ, οι απαιτήσεις των καπιταλιστών για ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πατήσει στο έδαφος των σαρωμένων εργατικών δικαιωμάτων με την ανεργία να εξακολουθεί να είναι καθημερινός εφιάλτης για χιλιάδες νέους, την «προσωρινή απασχόληση με όρους γαλέρας» να γίνεται μόνιμη και τα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών της εργατικής οικογένειας να παραμένουν.

Δίνοντας μεγάλο βάρος στο ζήτημα της ανεργίας, αλλά και της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, επισήμανε ότι αυτά τα μέτρα και τα προγράμματα αφορούν όλες τις χώρες της ΕΕ, εγκαλώντας ταυτόχρονα όσους σκορπούν αυταπάτες ότι μπορεί η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή.

Κάλεσε την νεολαία να απορρίψει την στρατηγική της ΝΔ που είναι στρατηγική του κεφαλαίου, καθώς και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως μιας δύναμης που εκπροσωπεί την «δοκιμασμένη κυβερνητική αλλαγή χαλίφη εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος».

«Το σιχτίρισμα και η θολή αγανάκτηση πάνε στράφι και γίνονται τελικά «τυράκι στη φάκα», αν δεν στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο: Το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, την εξουσία των μονοπωλίων» πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών εναλλάσσονταν με την λογική του «μικρότερου κακού» και τελικά «κάθε κυβέρνηση έσφιγγε κι άλλο τα δεσμά στο λαό και τα παιδιά του, αφού δούλευε για τα συμφέροντα των λίγων, των μονοπωλιακών ομίλων, αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία».

«Γι' αυτό το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σε τέτοια «πειράματα». Και η πείρα του ΚΚΕ και η διεθνής πείρα αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες απογοητεύσεις, θα οδηγούσε το κίνημα χρόνια πίσω» υπογράμμισε, επισημαίνοντας και τους «πονηρούς που δεν ζητούν συμμετοχή, αλλά ανοχή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Ανοχή ζητάς γιατί έχεις κάποιο λόγο, γιατί κάποιο λάκκο έχει φάβα. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται, και αυτό το ξέρουν όλοι» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητάει ανοχή από το ΚΚΕ, αλλά από το λαό και τη νεολαία» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει λευκή επιταγή γιατί είναι δεσμευμένος απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ.

Τόνισε ότι αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει ούτε η ΝΔ, ούτε το «Ποτάμι», ούτε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «που συμμαχεί με γνήσιους υπερασπιστές του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ, όπως ο Αλαβάνος».

«Η νεολαία έχει δικιά της ασπίδα και δικιά της φωνή και δύναμη. Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ» είπε.

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του για τα προβλήματα της νέας γενιάς «κατάφερε να ...«τρολάρει», για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, να μην πει κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει με μελανά χρώματα τα όσα ζει η νεολαία. Αλλά στο πρόγραμμά του δε θα βρει κανείς τη λύση για όσα ζουν σήμερα οι νέοι και οι νέες».

Έθεσε ερωτήματα προς την αξιωματική αντιπολίτευση τι θα κάνει με το μωσαϊκό των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ποιόν αντεργατικό και αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει, προσθέτοντας ότι ακόμα και «τα ψίχουλα ελεημοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα εφαρμόσει πρέπει να φορολογήσει κι άλλο τις λαϊκές οικογένειες, άσχετα αν δεν το λέει».

«Τόσο η λογική της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «αρπάζω από τους φτωχούς για να δώσω στους εξαθλιωμένους». Γιατί φορολογία του κεφαλαίου δεν προβλέπεται ούτε προφανώς στο πρόγραμμα της ΝΔ, ούτε στις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «πρωτίστως η νεολαία δουλεύει με 3ωρα και 4ωρα. Και αυτοί οι χιλιάδες νέοι ούτε με τα κιάλια δε θα δουν τα 751 ευρώ. Ενώ αυτοί που μπορεί να έχουν μισθό πάνω από 751 θα το δουν να κατρακυλάει προς αυτό το ποσό».

Τονίζοντας ότι σωτήρες για την νεολαία δεν υπάρχουν, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι οι καλύτερες μέρες για την νεολαία απαιτούν αποδέσμευση από την ΕΕ και σύγκρουση και ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που οξυγόνο του είναι η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την καπιταλιστική κερδοφορία».

Στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης, της διεκδίκησης και της αντίστασης κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και είπε ότι οι προτάσεις του κόμματος λαμβάνουν υπόψη τους την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών και όχι την «αντοχή της οικονομίας», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακυβέρνηση της εργατικής εξουσίας που θα αποδεσμεύσει την χώρα από την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς όλο το χρέος και κοινωνικοποιώντας τον πλούτο, τα μέσα με τα οποία γίνεται η παραγωγή θα οργανώσει με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό την ανάπτυξη με ένα στόχο: Την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα