Το δράμα των ομολογιούχων

Σε νέο κύκλο διαμαρτυριώνεπανέρχονται οι Έλληνες ομολογιούχοι,με ένα έξυπνο βίντεο που ανέβασαν στοYouTube. Οι ομολογιούχοι έχασαν τα χρήματάτους μέσω της διαδικασίας του PSI(επαναγοράς ομολόγων).

Ο Σύλλογος ΦυσικώνΠροσώπων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίουθέλει να καταδείξει την αδιαφορία τηςΠολιτείας για το πρόβλημά τους.

Το βίντεο, διάρκειαςενός λεπτού και 42 δευτερολέπτων,αναφέρεται σε 15.000 οικογένειες πουβοήθησαν το Ελληνικό Δημόσιο, αποταμιεύονταςσε ομόλογα, όταν τους το ζήτησε. Σύμφωναπάντα με το βίντεο, «το Δημόσιο τιςεξαπάτησε και δεν επέστρεψε ποτέ ταχρήματα αρπάζοντας τις

οικονομίες μιαςζωής». Οι περισσότερες από αυτές τιςοικογένειες «βρίσκονται τώρα σεαπόγνωση».

Συγκεκριμένα, οομολογιούχος Έλληνας πολίτης παρομοιάζεταιμε μια γυναίκα οδηγό ενός μπορντόαυτοκινήτου, που στο πίσω κάθισμα έχειτο παιδί της, υπονοώντας ότι η επένδυσησε ελληνικά ομόλογα έγινε για την επόμενηγενιά.

Το κράτος είναι έναςοδηγός μοτοσυκλέτας, ο οποίος οδηγείμε ιλιγγιώδη ταχύτητα και τελικά πέφτεικάτω, μελανιασμένος και χτυπημένος.

Στην έκκληση για βοήθεια,η γυναίκα ανταποκρίνεται. Τον σηκώνεικαι τον βοηθά να καθίσει στο αυτοκίνητότης, ενώ εκείνος της ζητά να του φέρεικαι την τσάντα του. Όταν η γυναίκα σπεύδει να τουδώσει την τσάντα, εκείνος αφήνει τοπαιδί έξω από το αυτοκίνητο και φεύγειμε αυτό, ενώ έχει και το θράσος να γυρίσεικαι να ζητήσει επιπλέον χρήματα γιαβενζίνη, που υποδηλώνουν το νέο πρόγραμμαέκδοσης ομολόγων από το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα