Το Taekwondo στην Αθήνα

Με την ευκαιρία του 3ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Taekwondo 2012, που φιλοξενεί η Αθήνα από 14 έως 17 Ιουνίου 2012, στο κλειστό Γήπεδο «Παναγιώτης Γκάζγκας» στο Μετς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Πρόεδρος του Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) Παναγιώτα Ψαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Προέδρου
της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθανάσιου Πραγαλού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης, ο αναπληρωτής Γ.Γ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Kenneth Schunken και ο Προέδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Παναγιώτα Ψαράκη τόνισε: «Όταν τον Ιανουάριο στο Καζάν της Ρωσίας  διεκδικούσαμε μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό το 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα καταφέρναμε να το φέρουμε στην πόλη μας.
Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Αθήνα από 14 έως 17 Ιουνίου, το 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ταεκβοντό, μίας σύγχρονης μαχητικής τέχνης που προσφέρει στους νέους γνώσεις, αυτοπειθαρχία, πληρότητα, εμπνέοντάς τους να έχουν υψηλά ιδανικά.
Με αυτή τη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν 38 ευρωπαϊκά κράτη, η Αθήνα θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δίνοντας έτσι μία ανάσα πνοής στην πόλη. Ταυτόχρονα θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευρεία προβολή της χώρας μας και κατ' επέκταση και της πόλης μας στο εξωτερικό.»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής τόνισε ότι: «Η νέα αντίληψη διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων, βασίζεται πλέον στην ουσία και έχει τεράστιο ανταποδοτικό όφελος για τον ελληνικό τουρισμό και τον αθλητισμό.» Μεταξύ άλλων συνεχάρη την Ελληνική Ομοσπονδία Taekwondo, το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την καθοριστική συμβολή τους, τους εθελοντές της Αθήνας, τους συλλόγους taekwondo και τους γονείς των αθλητών για την συλλογική προσπάθεια σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία φέρνει στην πόλη μας για 3 ήμερες 500 περίπου αθλητές και 5.000 επισκέπτες, που θα παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερης ομορφιάς, πνευματικότητας και αθλητικής σημασίας μαθητική τέχνη. Όπως δήλωσε «Η αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος συνοδεύεται από το ποσό των €20.000, το οποίο αποτελεί και το δημόσιο κόστος» και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τα λίγα μπορούν να κάνουν πολλά. Κλείνοντας δήλωσε ότι: «Όταν γίνεται σωστή διαχείριση των χρημάτων μπορούμε να πετύχουμε τεράστια πράγματα έχοντας ως βασικές αρχές και αξίες το πάθος, την οργάνωση, την αφοσίωση και την αντίληψη του δημοσίου συμφέροντος.»
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Πραγαλός τόνισε: «Εμείς είμαστε σίγουροι στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ότι θα έχουμε τους καλύτερους αγώνες. Κατ' αρχήν έχουμε περισσότερες συμμετοχές σε αθλητές αλλά και έξι κράτη περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Οι υποδομές εί

Keywords
Τυχαία Θέματα